تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
ایمن بار
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
گرافیک

گرافیک
وبلاگدهی رایگان
آمارگیر
تعداد آنلاین : 0
بازدید امروز : 1
بازدید دیروز : 2
هفته گذشته : 29
ماه گذشته : 26
سال گذشته : 210
بازدید کل : 750
کل مطالب : 22
نظرات : 0

كارداني هنرهاي تجسمي داراي سه شاخه نقاشي، گرافيك و نقاشي ايراني (مينياتور) است و هدف آن تربيت افرادي است كه ضمن آشنايي با اصول مقدماتي و پايه هنرهاي ياد شده، بتوانند استعداد جوانان كشور را در هنرهاي تجسمي تشخيص داده و پرورش دهند.

 

 

اين دسته از فارغ‌التحصيلان مي‌توانند در كادر هنري واحدهاي وابسته وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي يا هر واحد هنري ديگر فعاليت كنند.


درس‌هاي اين رشته در طول تحصيل :
دروس مشترك در هر سه شاخه:
هندسه مناظر و مرايا ، مباني هنرهاي تجسمي، كارگاه طراحي پايه، خوشنويسي، هنر در تمدن اسلامي، سير هنر در تاريخ، مباني و اصول رسانه و تحقيق، آموزش هنر در مدارس، ادبيات فارسي.


دروس تخصصي شاخه نقاشي ايراني (مينياتور):
كارگاه نقاشي ايراني، آشنائي با اصول مقدماتي حجم، كارورزي، رساله و پروژه نهائي.


دروس تخصصي شاخه نقاشي:
كارگاه نقاشي ، آشنائي با اصول مقدماتي حجم، كارورزي، رساله و پروژه نهائي.


مبانی هنرهای تجسمی چیست؟

هنرهای تجسمی که به آن گاهی هنرهای بصری یا دیداری نیز گفته می‌شود، آن گروه از هنرهای مبتنی بر طرح است که مشخصاً حس بینایی را مخاطب قرار می‌دهند. هنرهایی چون نقاشی،خوشنویسی، مجسمه‌سازی، طراحی، عکاسی، گرافیک، طراحی صنعتی، معماری و طراحی داخلی و همچنین هنرهای مشتق از آن‌ها از این دسته‌اند.
هنرهای تجسمی با هنرهای نمایشی، شنیداری و کلامی و دیگر انواع هنر متفاوت است، هر چند این تقسیم‌بندی چندان محکم نیست.

در حال حاضر و در کاربرد کنونی، هنرهای تجسمی شامل هنرهای زیبا و هنرهای کاربردی است، هنرمند تجسمی به‌شخصی اطلاق می‌گردد که در زمینه هنرهای زیبا، هنرهای دستی و هنرهای کاربردی فعالیت می‌کند. مبانی هنرهای تجسمی را می توان به قواعد درک زبان وابداع در هنرهای تجسمی و بصری تعبیر کرد.ساختن و فهمیدن آثار هنرهای تجسمی موضوع اصلی مبانی هنرهای تجسمی است. زندگی انسان بر اساس ارتباط هایش با جهان پیرامون و با همنوعانش شکل می گیرد. زبان وسیله ارتباطی بسیار مهمی برای انسان هاست اما فقط دانستن زبان و یا توانایی سخن گفتن برای ایجاد ارتباط میان آدم ها کافی نیست، بلکه برخورداری از قوه شنوایی و دانستن کلمات مشترک نیز لازم است. با این حال گاه دو یا چند نفر که از زبان مشترکی برخوردارند منظور یکدیگر را به درستی متوجه نمی شوند. به همین دلیل شناختن زبان و قواعد آن طرز به کار بردن صحیح کلمات نیاز به آموزش دارد. بر همین مبنا درست نوشتن و صحیح خواندن برای درک مفهوم یک اثر نوشتاری و انتقال صحیح معانی آن دارای اهمیتی ویژه است. بنابراین برای درک درست یک نوشته شناختن قواعد و دستور زبان و معنی کلمات ضروری می باشد.

با توجه به این مقدمه باید گفت درک درست یک اثر تجسمی تا حدود زیادی بستگی به شناختن و درک کردن ابزار و عناصر هنر تجسمی دارد، با این تفاوت که برای آموختن زبان نوشتاری قواعد شناخته شده و دقیقی وجود دارد، اما زبان عناصر هنر تجسمی بسیار پیچیده تر و دشوارتر است. در این میان چشم به عنوان عامل دیدن و نگاه کردن نقش اصلی را در فراگرفتن زبان هنر تجسمی دارد، زیرا دیدن امکان تجربه مستقیم و بدون واسطه واقعیت و اشیا پیرامون را برای ما فراهم می کند.
اهمیت دیدن به این دلیل است که ما معمولاً تصاویر اشیاء را نزدیک ترین و درست ترین نشانه برای درک خصوصیات آنها می دانیم. به طوری که با دیدن تصویر یک شیء می توانیم بفهمیم که ویژگی ها و امکانات آن چیست، در حالی که با شنیدن نام اشیاء و یا حتی توصیفی که از آنها می شود نمی توان آن طور که باید به خصوصیات آنها پی برد.
با این توضیحات می توان پی برد که آشنا شدن با مبانی هنرهای تجسمی تا چه اندازه می تواند در درک کردن درست جهان بصری مؤثر باشد. به ویژه این که در دوره معاصر، فراوانی رسانه های ارتباط بصری از قبیل کتاب های تصویری، تبلیغات، عکس، تلویزیون، سینما و رایانه زندگی روزمره ما را مشحون از تصاویر کرده است و به این دلیل اهمیت آموختن مبانی هنرهای تجسمی کاملاً بدیهی به نظر می رسد، علی الخصوص برای کسانی که می خواهند تحصیل و کار خود را با فعالیت در زمینه هنر تجسمی ادامه دهند.

What-is-visual-art2

عناصر و نیروهای بصری

عناصر و نیروهای بصری در هنرهای تجسمی به دوبخش کلی تقسیم می شوند:

1- بخشی که با آنها به طور فیزیکی و ملموس سر و کار داریم و همان عناصر بصری محسوب میشوند.: مثل خط – سطح – رنگ – شکل – بافت – اندازه و تیرگی و روشنی.

2- بخش دیگر کیفیات خاص بصری هستند که ببشتر حاصل تجربه و ممارست هنرمند در بکار بردن عناصر بصری میباشند. از قبیل تعادل – تناسب – هماهنگی – کنتراست که به نیروهای بصری یک اثر تجسمی استحکام می بخشند.

What-is-visual-art3
تفاوت دیدن و نگاه کردن

در یک معنای کلی عمل دیدن واکنشی طبیعی و خود به خود است که عضو بینایی در مقابل انعکاس نور از خود نشان میدهد در حالی که انسان عمل نگاه کردن را به طور ارادی و برای مقصودی خاص انجام می دهد. در عمل دیدن انسان به طور طبیعی رنگ – شکل – جهت – بافت – بعد و حرکت اشیاء را به وسیله پیام های بصری دریافت میکند. در حالی که در نگاه کردن علاوه بر دیدن اشیاء به روابط و تناسبات میان آنها دقت میکند. بنابراین میتوان گفت نگاه کردن یک روادید ارادی است و نوعی جست و جوی بصری محسوب می شود. در حالی که دیدن واکنش طبیعی عضو بینایی به نور است که در شرایط مساعد به طور خود به خود انجام می گیرد.

 

  موضوعات مرتبط: هنر,

برچسب ها : هنر،تجسمی،مبانی،رشته،نمایشی,

[ 18 مرداد 1396 ] [ 14:45 ] [ صبا ]

 گرافیك از سری هنرهای تجسمی است كه صد البته برای كسانی كه آن را با نقاشی اشتباه میگیرند ((شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد كه وقتی به كسی میگویید رشته ام گرافیك است می گوید پس چهره مرا نقاشی كن!!)) باید بگویـم گـرافیك در اصل ایده و تركیب بندی است كه اكثر اوقات بین نوشته و تـصویر اتفاق می افتد و نقاشی بیشـتر تقلید طبیعت است كه ایده های گرافیست ها می تواند بوسیله دسـت مثال یك نقاش اجرا شود كه خیلی از هنرمندان شـاید برای اجرای بهتر و شـاید به خاطر كسری وقت طراحی نهایی رابه شخص دیگری میسپارند كه از نوع اول می توان به بیلبوردهای خیابان اشاره كرد و گروه دوم به استاد ممیز یكی از گرافیستهای برتر ایران اشاره كرد و گاهی هم آن ایده توسط كامپیوتر و برنامه های پیشرفته اجرا می گردد كه مطمئنا كار با دست از ارزش بالاتری بر خوردار است.


گرافیك در معنای لغت به معنی ترسیمی و نگارشی است.
 بر این مبنا هنر گرافیك هنری است كه ترسیم  و كردن نگاشتن اركان اصلی آن را تشكیل میدهد. از این نظر در رده بندی هنر ها، هنر گرافیك را شاخه ای از هنرهای تجسمی ((pelastic)) به شمار می آوریم. در قرن های گذشته پیش از آن كه چاپ و چاپگری بوجو د آید هنر گرافیك از یك سو با نقاشی و از سوی دیگر با خوشنویسی مرزهای مشتركی داشت و به طور عمده در هنر كتاب آرایی متجلی میگردید.

 
اما با پیدایش و رواج چاپ هنر گرافیك بی آنكه پیوندهای خود را با نقش و خط از دست دهد مفهوم تازه ای كسب كرد بدین معنا كه بعد جدیدی به ان افزوده شد كه همان چاپ و تكثیر بود از آن پس فن های گراور سازی و چاپ در تولید اثر گرافیكی آنقدر اهمیت داشت كه میتوان هنر گرافیك را هنر چا پی نیز نامید. در مرز گرافیك سنتی و نوین پدیده چاپ قرار دارد كه در اینجا منظور از آن هم چاپ های دستی به وسیله قالب های چوبی؛ صفحات فلزی((geraver)) و نیز چاپ سنگی((litografy دستی))و هم چاپ نیمه ماشینی((silk eskrin))، لایتو گرافی جدیدو هم چاپ ماشینی نظیر چاپ حروفی(()letter peress) و ... میباشد.
هنر گرافیك شامل نمودهای مختلف تصویر سازی((illustration)) و خوشنویسی((calligraphy)) میباشد. بنابراین خوشنویسی، طراحی و نقاشی دوبعدی و كنده كاری از جمله شكلهای هنری است كه در زیر بنای گرافیك سنتی طبقه بندی می شود و بدین ترتیب بارزترین نمونه فعالیت گرافیك سنتی نگارش و آرایش كتابهای ادبی كه محصول همكاری خوشنویسان، طراحان، نقاشان و تذهیب كاران و جلد سازان بوده است.


فعالیت گرافیك نوین علاوه بر حوزه تصویر سازی كتاب به عرصه تبلیغات تجاری، اعلانات دیواری (( پوسترهای مطبوعاتی))، علائم و نشانه ها، سینما و تلویزیون، عنوان بندی (( تیتراژ)) فیلم ها و برنامه های تلویزیونی، تصویر متحرك طراحی شده ((animation))، هم چنین با معماری و مسا ئل ارتباط محیطی (( زیبا سازی شهرها )) نیز تداخل پیدا كرده است.


این عرصه جدید ایجاب كرده كه هنر گرافیك علاوه بر عناصر بصری خط و رنگ به حجم و نور روی آورده و از حركت به عنوان عامل موثری برای انتقال مفاهیم بصری سود جوید. علاوه بر اینها در تبلیغات نیز هنر گرافیك یكی از پایه های اساسی به شمار می آید. در رشته های مختلف تبلیغات ما نند تبلیغات فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و تجاری از هنر گرافیك به عنوان زبان تصویری استفاده می كنند. که شما کاربران گرامی این سایت شاهد مجموعه ای از رشته های ذکر شده در بخش های مختلف آن هستید.
نقاشی بیان احساسات نقاش از طریق قلمو و رنگ است و در نتیجه امكان دارد كه پیام روشن و واضحی برای همه افراد نداشته باشد یعنی یك نقاش عواطفش را بیان می كند و كاری به این ندارد كه مخاطبش منظورش را درك می كند یا خیر. به همین دلیل در یك نمایشگاه نقاشی از یك تابلوی مشخص افراد مختلف برداشت های متفاوتی دارند اما یك گرافیست موظف است پیام خود را به گونه ای بیان كند كه حتما مخاطبش منظورش را دریافت كند.



هنر گرافیك چون تكثیر می شود و با فنونی چون چاپ همدست شده و متعلق به همه می شود مثل نقاشی شخصی و تك نیست و هیچگاه به عنوان تابلو در یك قاب تنها نمی ماند.

Adriano morbiatoنقاش ایتالیایی می گوید: گرافیك كار مشكلی است چون با یك نقطه و یا یك خط باید به اندازه یك كتاب سخن گفت و البته همه ی راز زیبایی گرافیك نیز در همین نكته نهفته است.
و در دو مفهوم قدیم ((سنتی)) و جدید((نوین)) متمایز میگردد كه در مرز بین این دو پدیده چاپ قرار دارد.
همانطور كه گفتم گرافیك به دو دسته قدیم و جدید و بین این دو چاپ، تقسیم میشود.
البته منظور از چاپ هم، چاپهای دستی بوسیله قالب چوبی‚ لوح فلزی((گراور)) و نیز چاپ سنگی ((لیتوگرافی دستی )) است و هم چاپ نیمه ماشینی مثل سیلك اسكیرین، لیتوگرافی جدید و هم چاپ ماشینی نظیر چاپ حروفی ((لترپرس)) و افست و غیره.
عنوان قدیم گرافیك یا گرافیك سنتی شامل خطاطی، نقاشی دو بعدی، كنده كاری می باشد كه بیشترین نمود آن در آرایش كتابهاست كه محصول همكاری نقاش، خوشنویس، تذهیب كار و جلدساز است.


و اما گرافیك نوین علاوه بر كتاب آرایی در عرصه تبلیغات تجاری، اعلانات دیواری ((پوستر)) و مطبوعاتی و نشان ها ((مارك)) وغیره می باشد و حتی در سینما و تلویزیون هم كاربرد دارد. مثل عنوان بندی ((تیتراژ)) فیلم و تصاویر متحرك  طراحی شده ((انیمیشن)).
هنر گرافیك نوین با معماری و مسائل ارتباط محیطی نیز تداخل دارد، پس این هنر علاوه بر خط و رنگ به عناصر بصری دیگری چون حجم و نور وحتی حركت برای انتقال مفاهیم كمك میگیرد.
 

  موضوعات مرتبط: تاریخچه گرافیک,

برچسب ها : گرافیک،تاریخچه،ترسیمی،نگارشی،نقاشی,

[ 27 مرداد 1396 ] [ 14:45 ] [ صبا ]

انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران تاریخچه،اهداف و نحوه شکل گیری این انجمن را به شرح زیر اعلام کرده اند:

آنچه می‌توان طراحی گرافیک نامید، بیش از یکصد سال پیش به صورت روزنامه و مطبوعات، تصویرگری در نشریات ادواری، اعلامیه و پوسترهای سیاسی و مردمی در ایران ظاهرشد، اما طراحی گرافیک نزدیک به هفتاد سال پیش بود که معنی امروزی خود را به شکل آگهی تجاری، مطبوعاتی، تمبر، اسناد رسمی بانکی و اداری، انواع پوستر به ویژه پوسترهای تئاتر و سینما پیدا کرد.

طراحی گرافیک نوین ایران با قدمتی هفتاد ساله جوان تلقی می‌شود.

انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران کوشش می‌کند تا در حد توان خود به بهترین روش،اهمیت حرفه‌‌ طراحی گرافیک ایران را به جامعه‌ خود و جهان بشناساند.

پیشینه
در سال ١٣٥٥ جمعی از طراحان صاحب نام گرافیک ایران کوشش کردند تا برای حمایت و نوعی نظارت بر حرفه خود و نیز ارتقاء و تعالی طراحی گرافیک در کشور، سندیکای گرافیست‌های ایران را تاسیس کنند.

این تلاش طراحان، هم زمان با دوره نخست شکوفایی و اوج‌گیری طراحی گرافیک ایران در دهه ۵۰ شمسی بود.

انتشار برخی از آثار طراحان گرافیک ایران در نشریات تخصصی جهان، گرافیک ایران را به جهانیان معرفی کرد، اما رسمیت یافتن سندیکا به سرانجام نرسید.

پس از انقلاب سال ۵۷ و همچنین جنگ تحمیلی، طراحی گرافیک ایران به مسیری دیگر وارد شد. تا این که در سال ١٣٦٤ اولین گام صنفی، با انتشار محدود نخستین تعرفه بهای کارهای گوناگون گرافیک به کوشش جمعی از طراحان گرافیک برداشته شد.

این جمع با تشویق و دعوت طراحان فعال و حرفه‌ای آن زمان توانستند اولین نمایشگاه دوسالانه طراحان گرافیک ایران را با جلب حمایت وهمکاری برخی از سازمان‌ها و نهادهای دولتی در موزه‌ هنر‌های معاصر تهران در سال ١٣٦٦ برگزار کنند.

این نمایشگاه، بزرگترین گردهمایی طراحان گرافیک ایران بعد از نمایشگاه پنجاه سال گرافیک ایران در سال ١٣٥٥ بود.

پس از برگزاری موفقیت آمیز این نمایشگاه، جستجوها، رایزنی‌ها و تلاش برای راه‌اندازی و تاسیس شرکت تعاونی تهیه و تامین ملزومات حرفه‌ای طراحان گرافیک ایران،اولین سازمان طراحان گرافیک ایران تحقق یافت.

از آنجا که این تعاونی نمی‌توانست دربرگیرنده همه‌ اهداف و آمال طراحان گرافیک باشد، یک سال و نیم پس از تشکیل، هیات موسس تعاونی توانستند با جلب نظر جمعیت قابل توجهی از طراحان گرافیک و یافتن راهکار رسمی و قانونی،انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران را در مهر ماه ١٣٧٦ به ثبت رسانده و تاسیس کنند.

انجمن از زمان تاسیس تاکنون دوران پر تلاش، موفق و پر فراز و نشیبی را پشت سر گذارده است.

در طی این زمان علاوه بر فعالیت‌های گسترده‌ فرهنگی،صنفی و آموزشی در سطوح ملی و بین‌المللی، تلاش برای دست‌یابی به یک تشکل قانونی سازمان یافته‌تر یعنی اتحادیه‌ سراسری طراحان گرافیک ایران را نیز در دستور کار خود قرار داده است.

در جریان این تلاش‌ها در سال‌های پیش و پس از انقلاب، حضور و تلاش مستمر و بی‌وقفه زنده یاد مرتضی ممیز در کلیه مراحل سازماندهی، برنامه‌ریزی و مدیریت، تعیین کننده بوده است.

  موضوعات مرتبط: انجمن طراحان گرافیک,

برچسب ها : انجمن،طراحان،گرافیک،صنف،آشنا,

[ 6 شهريور 1396 ] [ 14:45 ] [ صبا ]

گرافیک هنری است که توانسته بسیاری از هنرها را به خدمت گرفته و اصیل ترین وظیفه خود را که انتقال پیام است به خوبی به انجام رساند. گرافیک مترادف هنر ترسیمی، تصویرسازی، نمودار یا طرح همراه با موضوعات چاپی می باشد. گرافیک در دو مفهوم قدیم (سنتی) و جدید(نوین) متمایز میگردد که در مرز بین این دو پدیده چاپ قرار دارد.

گرافیک چیست؟

گرافیک از واژهٔ یونانی graphikos است و به معنای آنچه است که مربوط می‌شود به طرح زدن و طراحی. تعریف دیگر از گرافیک هر کار و یا شیوهٔ مربوط به کشیدن تصویر از روی یک چیز و یا از انگاره آن است. بنابراین همهٔ پدیده‌هایی را در بر می‌گیرد که ایجاد شده‌اند: به شکل یک نشانه، علامت، نقشه، طراحی، کشیدن از روی یک چیز و به ویژه طراحی خطی یک پدیده.

 

گرافیک سنتی و مدرن

هنرهای گرافیک شامل کشیدن، طراحی کلیشه وگراور برای چاپ و طراحی گرافیکی است. صنایع گرافیک شامل همهٔ تکنیک‌ها و فعالیت‌هایی است که در تولید یک کار چاپی نقشی ایفا می‌کنند. طراحی گرافیک پیشه یا هنر ارتباط بصری است که از آمیزش تصویرها، واژه‌ها و ایده‌ها ترکیب شده تا اطلاعاتی را به تماشاگر برساند و به ویژه در او تاثیر مشخصی بنهد.

 

گرافیک در دو مفهوم قدیم (سنتی) و جدید(نوین) متمایز میگردد که در مرز بین این دو پدیده چاپ قرار دارد. منظور از چاپ انواع و اقسام چاپ است. گرافیک (قدیم) یا همان گرافیک سنتی شامل خطاطی، نقاشی دو بعدی، کنده کاری می باشد که بیشترین شکل آن در آرایش کتابهاست که محصول کار نقاش، خوشنویس، تذهیب کار و جلدساز می باشد.

 

گرافیک نوین یا گرافیک مدرن علاوه بر کتاب آرایی در قسمت تبلیغات تجارتی، اعلانات دیواری و مطبوعاتی و نشان ها (لوگوها) و غیره می باشد و حتی در سینما و تلویزیون هم کاربرد دارد. مثلا عنوان بندی فلم و تصاویر متحرک طراحی شده. هنر گرافیک نوین با مسائل ارتباط محیطی نیز تداخل دارد، پس هنر گرافیک علاوه بر خط و رنگ، به عناصر بصری دیگری چون حجم و نور کمک می گیرد.

 

گرافیک حیطه‌ای از هنرهای تجسمی است و دارای کاربردهای متنوع و گسترده‌ای می باشد. گرافیک یا به عبارت کاملتر طراحی گرافیک (Graphic design)، بکارگیری تکنیکهای مختلف خلق آثار دوبعدی بر روی سطوح مختلف نظیر کاغذ، دیوار، بوم، فلز، چوب، پارچه، پلاستیک، نمایشگر رایانه، سنگ و … است که در جهت رساندن پیامی خاص به بیننده انجام بپذیرد.

 

شرایط ورود به رشته گرافیک:

گرافیک,رشته گرافیک,طراحی گرافیک

گرافیک حیطه‌ای از هنرهای تجسمی است

 

¤ داشتن معدل 16 یا بالاتر در کارنامه سال اول
¤ داشتن علاقه و انگیزه لازم به تحصیل در رشته گرافیک

 

توانمندی های لازم در بدو ورود به رشته گرافیک

هنرجویان در بدو ورود به رشته گرافیک باید دارای این توانمندی ها باشند:

¤ هنرجویان رشته گرافیک باید دید هنری داشته باشند.

¤ از توانایی های لازم برای ورود به رشته گرافیک این است که هنرجویان در بدو ورود به رشته گرافیک باید طراحی را در سطوح ابتدایی بلد باشند.

¤ هنرجویان رشته گرافیک باید علاقه واقعی به این رشته داشته باشند.

 

مهارت هایی که هنرجویان رشته گرافیگ در طی این مدت کسب می کنند:

1- در طی تحصیل در رشته گرافیک هنرجویان عکاسی و مراحل چاپ و ظهور عکس سیاه و سفید را فرا می گیرند.

2- آشنایی با طراحی و رنگ شناسی از مهارت هایی است که هنرجویان رشته گرافیک کسب می کنند.

3- طراحی حروف صفحه آرایی، تصویر سازی کتاب کودک از دیگر مهارت هایی که در رشته گرافیک، هنرجویان فرا می گیرند.

4- طراحی پوستر، آرم،بسته بندی و جعبه سازی

5- خوشنویسی درحد مبتدی – چاپ دستی

 

دروسی که هنر جویان گرافیک در طی 2 سال هنرستان می گذرانند:

رشته تحصیلی گرافیک,گرافیک,هنر گرافیک

هنرجویان رشته گرافیک باید دید هنری داشته باشند

 

سال دوم گرافیک:

دروس عمومی: دین و زندگی (2)، تربیت بدنی (2)، عربی (1/2)، زبان خارجی(2)، ریاضی(2)، ادبیات فارسی(2)، زبان فارسی(2)، جغرافیای عمومی و استان، آمادگی دفاعی

 

دروس تخصصی: طراحی (1)، مبانی هنرهای تجسمی، تاریخ هنرایران، کارگاه چاپ دستی (1)، خوشنویسی، عکاسی (1)

 

سال سوم گرافیک:

دروس عمومی: دین و زندگی(3)، تربیت بدنی (3)، عربی(2/2)، تاریخ معاصر ایران

 

دروس تخصصی: تاریخ هنرجهان، کارگاه گرافیک، مبانی تصویرسازی، عکاسی (2)، علم مناظر و مرایا، مبانی و کاربرد رایانه، پایه و اصول صفحه آرایی، خط در گرافیک، طراحی(2)، کارآموزی (1)

 

وسایل مورد نیاز رشته گرافیک

گرافیک,معرفی رشته گرافیک,ابزار گرافیک

دوربین، رنگ روغن، پاستل و ... از جمله ابزار مورد نیاز  رشته گرافیک است

 

وسایلی که هنرجویان رشته گرافیک به آن نیاز دارند عبارتند از:

• دوربین و فیلم و کاغذ عکاسی

• گواش

• قلمو

• مقوا آبرنگ

• مدادرنگی

• پاستل

• ماژیک رنگی

• رنگ روغن

• مقوای ایرانی و خارجی

• مداد طراحی

• وسایلی مانند چوب

• ورقه فلزی

 

آینده تحصیلی رشته گرافیک

گرافیک,طراحی گرافیک,رشته تحصیلی گرافیک

هنرجویان گرافیک پس از قبولی در کنکور می توانند در رشته عکاسی تحصیل کنند

 

1- هنرجویان رشته گرافیک بلافاصله پس از فارغ التحصیل شدن از هنرستان، در تابستان سال سوم، میتوانند در کنکور فنی و حرفه ای شرکت نموده و پس از قبولی در کنکور به تحصیل در آموزشکده های فنی و حرفه ای بپردازند و پس از 2 سال، موفق به اخذ فوق دیپلم گردند.

 

2- پس از اخذ دیپلم هنرستان، هنر جویان گرافیک می توانند بدون آزمون ورودی وارد پیش دانشگاهی هنر شده و پس از یک سال تحصیل، در کنکور سراسری هنر شرکت نموده و در یکی از رشته های عکاسی، صنایع دستی، سینما، تئاتر، مرمت آثار باستانی، هنرهای اسلامی، طراحی و چاپ پارچه و لباس، گرافیک، نقاشی، طراحی صنعتی و طراحی فرش به تحصیل پرداخته و پس از 4 سال موفق به اخذ لیسانس گردند.

 

تعداد واحد هایی که هنرجو باید در 2 سال دوم و سوم رشته گرافیک بگذراند: دروس عمومی 26 واحد و دروس تخصصی 39 واحد.

 

در طراحی گرافیک، حیطه‌ها و تخصصهای مختلفی وجود دارد:

گرافیک,رشته گرافیک,هنر گرافیک

تصویرسازی برای کتابهای کودک، طراحی صفحات وب در حیطه کاری گرافیست ها می باشد

 

ارتباط بصری (Visual communication)- مانند:

- طراحی پوستر

- طراحی جلد

- طراحی علامت (Sign)

- طراحی نشان (Logo)

- طراحی حروف

- طراحی آگهی تبلیغاتی

- صفحه آرایی برای کتاب و نشریه

- طراحی صفحات وب

- طراحی چاپ برای بسته‌بندی

- طراحی تبلیغاتی (کاتالوگ، بروشور، فلدر، اوراق اداری و …)

 

تصویرسازی (Illustration)- مانند:

- تصویرسازی برای کتابهای کودک، کتابهای علمی و آموزشی

- تصویرسازی برای نشریات

- طراحی نقشه و …

  موضوعات مرتبط: آموزش گرافیک,

برچسب ها : گرافیک،رشته،معرفی،عکاسی،لوازم,

[ 18 مهر 1396 ] [ 14:46 ] [ صبا ]

زمینه های شغلی و بازار کار:
•    طراحی آگهی و تابلو های تبلیغاتی
•    طراحی تیتراژ برنامه های تلویزیونی
•    طراحی نشانه و تمبر و اسکناس
•    طراحی تیزر (فیلم های تبلیغاتی) ) طراحی جلد کتاب ،نوار وکاتالوگ
•    تصویر گر ،صفحه آرا و طراح پوستر و کار در عکاسی ها و گالری ها

بازار کار:

فارغ‌التحصیلان این دوره قادرند با تهیه انواع طرح برای معرفی و ارائه یک موضوع مانند علامت و اطلاعات(آرم سازی و پوسترسازی) و اجرای انواع صفحه آرایی و طراحی نمایشگاه های هنری برای معرفی آثار گوناگون(غرفه آرایی)،آموزش هنر،طراحی و تصوبرسازی برای عنوان ادبی،داستان،سیاسی،اجتماعی و مانند آن(صفحه آرایی کتاب و مجله و روزنامه)،تبلیغات(کاتالوگ و بروشور) در مراکزی همچون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی،صدا و سیما،مطبوعات و مراکز هنری و آتلیه های خصوصی خدمات خود را ارایه می دهند.

برای‌ یک‌ فارغ‌التحصیل‌ ارتباط‌ تصویری‌ فرصت‌های‌ شغلی‌ زیادی‌ وجود دارد چون‌ تنها بخشی‌ از کار او تبلیغات‌ می‌باشد و این‌ در حالی‌ است‌ که‌ تبلیغات‌ محدوده‌ خاصی‌ ندارد و از تبلیغ‌ یک‌ خودکار گرفته‌ تا تبلیغ‌ یک‌ کالای‌ فرهنگی‌ مثل‌ تئاتر یا سینما در حیطه‌ دانش‌ متخصص ارتباط تصویری می‌گنجد. از سوی‌ دیگر تصویرسازی‌ و طراحی‌ روی‌ جلد کتب‌، صفحه‌آرایی‌ مجلات‌ و روزنامه‌ها و تهیه‌ آرم‌ و نشانه‌ نیز در حیطه‌ کار یک‌ متخصص‌ ارتباط‌ تصویری‌ قرار دارد. در کل‌ باید بگوییم‌ که‌ در ایران‌ دو شاخه‌ عمده‌ کاری‌ برای‌ یک‌ گرافیست‌ وجود دارد یکی‌ چاپ‌ و انتشارات‌؛ یعنی‌ طرحی‌ که‌ در نهایت‌ با چاپ‌ و تولید انبوه‌ سروکار دارد مثل‌ تصویرسازی‌ کتاب‌، صفحه‌آرایی‌ مجلات‌ و روزنامه‌ها و تهیه‌ پوستر و بروشور و دیگری‌ گرافیک‌ تلویزیونی‌ است‌؛ یعنی‌ گرافیست‌ تعیین‌ می‌کند که‌ برای‌ مثال‌ مجری‌ تلویزیون‌ چه‌ لباسی‌ با چه‌ رنگی‌ بپوشد که‌ هم‌ مناسب‌ باشد و هم‌ تفاوت‌ رنگ‌ها در گیرنده‌ها اعم‌ از رنگی‌ یا سیاه‌ و سفید به‌ خوبی‌ مشخص‌ گردد.
 

  موضوعات مرتبط: درامد و بازار کار,

برچسب ها : درآمد،بازارکار،گرافیک،فارغ التحصیل،رنگ,

[ 20 آبان 1396 ] [ 14:47 ] [ صبا ]

 گستره عظیمی از دیوارهای شهر تهران به تازگی میزبان تیر و تخته نقاشان جوانی است که رنگ‌های شاد را بر گرده شهر آلوده و تیره مان می‌کشند به امید روزگار سلطنت رنگ‌های روشن هر یک از ما هنگام تردد در کلان شهرهایی مثل تهران که درگیر روزمرگی‌‌های خاص خودشان هستند و انسان را خیلی زود با مسائلی مانند تکرار و بیگانگی‌‌های اجتماعی عجین می‌کنند دنبال منفذ و راهی برای لحظه‌ای آرامش و دستیابی به تعادل روحی و ذهنی هستیم؛ مکانی برای رهایی از مصرف‌زدگی و فرار از نابهنجاری‌‌های اجتماعی. شاید به جرات بتوان یکی از مفرها و راه‌های فرار ما انسان‌ها را از عرصه مجادله برانگیز دنیای مدرن، پناه به هنر و حس زیبایی‌شناسی درونیمان دانست. مساله‌ای که در دوران‌های مختلف با زبان‌های گوناگون بدان پرداخته شده است و درگیر فراز و نشیب‌های فراوانی گشته ولی هیچگاه قادر به حذف یا نادیده گرفتن آن در زندگی خویش نبوده و نیستیم.

امروزه تاثیر مناظر با توجه به ارتباط تنگاتنگی که میان افراد و اطرافشان وجود دارد بیش از هر زمان دیگر قابل توجه است و می‌تواند به شکل محسوس یا نامحسوسی سبب بروز رفتارهای اجتماعی گوناگونی شود و گاهی این تاثیر تا جایی است که باعث صعود قیمت‌های برخی مناطق و ارجحیت آنها نسبت به مناطق دیگر شود. چهره مناظر بسیاری از محیط حول ما تاثیر مطلوب یا نامطلوب خود را در اذهان عمومی همه روزه به جای می‌گذارد.

روانشناسان، مدیران شهری، مهندسان شهرساز و معمار بر این عقیده اند که گرافیک شهری با ابزاری به نام نقاشی دیواری می‌تواند جلوه‌های تازه ای از شهرها را در اختیار مردمش قرار دهد.

نقاشی دیواری یک انتخاب هنرمندانه

یکی از عرصه‌های پیدایی هنر در زندگی خشک و عاری از احساس ما انسان‌ها در اجتماع کنونی نقاشی دیواری یا دیوارنگاری است. نقوش حاصله از یک دیوارنگاری در میدان‌های شهر، خیابان‌ها، دیوارهای اماکن اصلی شهر و... می‌تواند تا حد زیادی ذهن شهروندان را که به مسائل مختلفی چون فرم‌ها و شکل‌های خشک صنعتی، رنگ‌های مصنوعی، مجموعه‌های عظیم ولی مهیب معماری و سختی و زمختی شرایط موجود اجتماعی عادت کرده‌اند، متوجه جهان زیباتری کرده و راهی برای تنفس ذات زیبایی شناسانه آنها ارائه دهد. بدیهی است که نقاشی دیواری مانند هر ابزار هنری دیگری این قابلیت را دارد که به ارتقا، رشد فکری، هنری، فرهنگی و اجتماعی یک جامعه کمک کند، اما نکته مهم این جاست که تمامی پتانسیل‌های نقاشی دیواری قابل عرضه شدن در بستر اجتماع هستند که این تاثیر را چند برابر می‌کنند. به عنوان نمونه نقاشی دیواری‌های تزئینی پله‌های معروف خیابان ولی عصر بی‌گمان در انتقال پیام عشق و دوستی به رهگذران و بینندگان موثرند.

سیما انصاری در مقاله ای در مجله تخصصی گرافیک شهری با عنوان پانل می‌نویسد: «می‌توان با استفاده از این دیوارنگاره‌ها بسیاری از مفاهیم ثقیل را به سهل ترین زبان ترجمه و در اختیار ذهن بینندگان قرار داد. مفاهیم جدی و ارزشمندی همچون اعتقاد به سنن مذهبی و ملی، امتناع از الگوهای تصویری تکراری و سطحی، بیان فرهنگ و اعتقادات عمیق میهنی و توصیه‌های مهم و ضروری اجتماعی هنگامی‌که با کلام هنر آمیخته گردند به حربه قدرتمندی مسلح می‌شوند که به راحتی قابل درک و لمس برای هر طبقه مخاطبی است.»

این رشته از هنر به‌علت ارتباط تنگاتنگی که با اجتماع، معماری، سازه‌های شهری و پیشرفت‌ها و رویدادهای شهری مورد بسیار قابل تامل و تعمق است که البته تاریخچه بس طولانی و ارزشمندی را با خود به‌همراه دارد و به عنوان ابزاری کارآمد و ارزشمند نه تنها در کشور، بلکه در سراسر دنیا به عنوان کلامی گویا برای برقراری متن، هنر و اجتماعی خود تلاش می‌کند. البته امروزه در بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی برای بیان مفاهیمی همچون تبلیغات و سیاست نیز بکار گرفته می‌شود و آن‌هم بیشتر به‌علت گویا و موثر بودن این رشته در هنر است.

در تعامل با دنیای معماری

نقاشی دیواری به‌علت ارتباط پیچیده و ویژه‌ای که با معماری برقرار می‌کند در واقع نقش تاثیر گذار و تاثیرپذیری از معماری شهری و سازه‌ها دارد که بدون در نظر گرفتن ماهیت معماری نمی‌توان به‌صورت مستقل آن‌را سازماندهی یا بررسی کرد.

انصاری در بخش دیگری از مقاله‌اش با اشاره به نقاشی دیواری و ارتباطش با فضای پیرامون می‌نویسد: «یک نقاشی دیواری موفق زمانی به تکامل نهایی می‌رسد که نکاتی در آن مورد توجه قرارگیرد. نکاتی همچون:

۱ - ماهیت ساختمان، سازمان، موسسه و به‌طور کلی محل عرضه نقاشی دیواری.

۲ - سبک حاکم وتکنیک اجرایی اثر که امروزه بیش از پیش اهمیت و توجه روز افزونی را می‌طلبد. زیرا آنچه که یک نقاشی دیواری را از یک پوستر بزرگ رنگین بر دیوارهای شهر متمایز می‌کند، سبک اجرایی و نوع برخورد آزادانه‌تری است که با آن می‌شود و متاسفانه در طول سال‌های متمادی آنچه را که ما به عنوان نقاشی دیواری شهرمان شاهد بوده‌ایم پوسترهای بزرگ رنگین بوده‌اند که هیچگونه تکنیک و ابزارپیچیده‌ای در آنها به چشم نمی خورد و شاید علت اصلی مهجور ماندن این شاخه از هنر در کشور ما عدم آگاهی یا نوع سلیقه صاحبان سفارش دهنده آثار بوده است که به‌علت عدم آشنایی با رشته‌های هنری تا حد زیادی سبب افول این رشته گشته اند و پس از سال‌ها اخیرا با نمونه‌های بهتر و گاهی عالی‌تری از نقاشی دیواری در سطح شهر برخورد می‌کنیم همچون برخی از آثار موجود بر دیوارهای متروی تهران و یا دیوارنگاره گفت‌و گوی تمدن‌ها بر سر در سازمان گفت‌و گوی تمدن‌ها در تهران این خبر از همت عالی و هوشیاری هنرمندان معاصر این رشته هنری و همکاری آگاهانه سازمان‌ها و موسسات با این هنرمندان پویا وبالنده کشورمان می‌دهد. اینک سازمان‌ها و موسسات پی به قدرت و نفوذ بی‌اندازه این هنر در عرصه اجتماعی و حتی جهانی برده اند و خواهان کاربرد گویای آن در سطح اجتماع شده‌اند.

۳ - ارتباط دیوارنگاره‌ها با معماری است. مواردی همچون رنگ دیوار و رنگ اشیایی است که در محل نمایش نقاشی دیواری قرار دارند و اینکه نقاشی دیواری را به‌خصوص در سالن‌های سر پوشیده به عنوان جزئی از کل باید در نظر گرفت. منظور از کل تمام اشیا و اجزایی است که در آن مکان حضور مداوم و دائمی دارند، زیرا همان‌طور که ذکر شد نقاشی دیواری ماهیت خود را در ارتباط با پیرامون و محیط اطراف خود می‌یابد پس نوع قرارگیری اشیاء، رنگ و موقعیت آنها نسبت به نقاشی دیواری اهمیتی تخصصی و ویژه را می‌طلبد.

۴ -ابعاد و اندازه دیوارنگاره و همچنین فواصل متغیر بینندگان تا دیوارنگاره است و اینکه مخاطب ما در حین مشاهده اثر مشکل و مساله خاصی نداشته باشد یا اینکه اندازه اثر طوری نباشد که بیننده در حین گذر از مقابل آن اصلا متوجه آن نشود و سبب عدم دقت مخاطب شود که البته مساله عدم توجه مخاطب به هر دلیلی که باشد سبب شکست بی چون و چرای اهداف اصلی نقاشی دیواری می‌شود، زیرا دیوارنگاره‌ها در ارتباط با فهم مخاطب موفقیت روز افزون‌تری می‌یابند و سبب جهت‌گیری و تاثیرگذاری بر مخاطب وسیع خویش می‌شوند.

۵ - نکته آخری که باید بدان توجه داشت مساله نور به دو صورت کمی و کیفی است. اول اینکه زاویه و مقدار نسبت به رنگ‌ها و ابعاد دیوارنگاری ما چقدراست و دوم اینکه کیفیت نور ما به صورت طبیعی است یا مصنوعی که البته مادر سطح شهر با آثاری مواجه هستیم که در شلوغ‌ترین و بهترین ساعات کاری در روز که باید مسوولیت تکاپوی بیشتر و فعالیت بیش از پیش مخاطبان را برعهده داشته باشند به سبب موقعیت زاویه نورخورشید با ساختمان‌های اطراف سایه‌های تیره‌ای را روی این آثار ایجاد می‌کند که یا کل اثر قابل دیدن و تفکیک نیست یا بخش بزرگی از اثر در سایه‌های تیره‌ای فرورفته و پنهان مانده است. به همین علت توجه به نور و موقعیت آن اهمیت خاصی را داراست.

حال که به آگاهی نسبی پیرامون دیوارنگاری یا نقاشی دیواری دست یافته‌ایم، امید است از آن به عنوان یکی از تجلی‌‌های فرهنگ و هنر این مرز و بوم که پیشینه‌ای با افت و خیزهای فراوان و طولانی را به‌همراه دارد، استفاده به‌جا و کارآمدی را داشته باشیم».

تاریخ پر از افت و خیز!

نقاشی دیواری در ایران ما پس ازبیرون

انقلاب اسلامی۲۲ بهمن ۱۳۵۷ در حوزه تبلیغات به شکل تازه ای متجلی شد. آن قسمتی از نقاشی‌های دیواری که اکنون بر در و دیوار کلان شهرها قرار دارد در واقع حاصل از شور و شوق هنرمندانی است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی بر آن شدند تا از طریق این ابزار هنری پیام انقلاب را به تمام دنیا و به غافلان داخلی اعلام کنند. در این میان هنرمندان حوزه هنری بیش از همه حضور داشته‌اند که ناصر پلنگی و کاظم چلیپا بی‌شک بزرگترین‌های این فهرست چند صد نفره‌اند. تمثال مبارک امام(ره) مردم در حال قیام، شکوفه گل به نشانه انقلاب و بعدها تمثال شهدا و جانبازان مهمترین نمونه‌هایی هستند که در این نقاشی دیواری‌ها دیده می‌شوند.

این هنرمندان در آن روزگار و با دست‌های خالی و استعدادهای درخشان، همه آن چه را که داشتند بر سر راه عشق خود یعنی انقلاب گذاشتند و نقش یک رزمنده را در میدان جنگ فرهنگی به خوبی نشان دادند. گرچه آنها اکنون در کنج آتلیه‌های خود تنها با خاطره آن روزها زنده‌اند، اما سوال اساسی این جاست که این هنرمندان که اکنون در کسوت استاد و معلم هستند تا چه حد توانسته اند از شاگردانشان یک نقاش دیواری بسازند و سوال دیگر این که نقاشی دیواری امروز ما در چه سطح و کیفیتی قرار دارد.

بی شک تا چند سال پیش حتی در تهران نیز که پایتخت ایران است، نقاشی دیواری به هیچ انگاشته می شد. مدیریت شهری در تمامی این سال ها با چنان چالش‌هایی همراه بود که رفع آنها به خودی خود برای مدت مدیریت یک فرد کافی بود و توجه به مسائلی این چنینی در حقیقت نوعی آرمانگرایی به حساب می آمد. این بخش از تاریخ گرافیک شهری ایران را باید دوره گذر از بحران‌ها و رسیدن به خط‌مشی‌ها دانست. در این دوره بیش از هر چیز رسانه‌های جمعی بر تفکر دانشجویی و دانشگاه‌ها تاثیر گذاشتند و بستر تولد شکلی جدید از نقاشی‌های دیواری را پایه‌ریزی کردند، نحله ای که در آن توجه به لذت بصری مهمترین دغدغه نقاشان دیواری قرار گرفت.

آنچه امروز می بینیم

اکنون و در آغاز سال ۸۷ می‌توان آثار ثبات در بحث مدیریت شهری از یک طرف و بالا رفتن سطح خواسته‌های شهروندی را از طرف دیگر در افزایش سطح نقاشی‌های دیواری یافت. گستره عظیمی از دیوارهای شهر تهران به تازگی میزبان تیر و تخته‌های نقاشان جوانی است که رنگ‌های شاد را بر گرده شهر آلوده و تیره مان می‌کشند به امید روزگار سلطنت رنگ‌های روشن. این گستره از رمپ حق شناس تا شمالی ترین نقاط شمیران و از تهرانسر تا شهرک امیدیه در شرق تهران قرار گرفته و هیچ محله‌ای از آن بی نصیب نمانده است. با این حساب اکنون پیش فرض فعالیت‌های عمرانی شهرداری‌ها و به‌خصوص شهرداری تهران اصل توجه به گرافیک محیطی است و البته که نقاشی دیواری مهمترین ابزار اجرای طرح‌های گرافیکی در سطح شهرها به حساب می‌آید.

در پایان ذکر این مطلب به جاست که طرح‌های جدیدی که بر دیوارهای شهرمان دارد نقش می بندد از فضاهای مفرح، رنگی و پرپتانسیلی برخوردار است که می تواند باعث طراوت اهالی این شهر خسته کننده شود. در این نگاه جدید به نقاشی دیواری، سعی شده است به دور از تعاریف خشک «هنر برای عقیده»، محیطی ایجاد شود که مردم در آن تحت مسائل علمی رنگ درمانی به محیط بصری اطراف خود عشق بورزند و رنگ‌های فراموش شده را به دامان شهر پر از آلودگی تهران باز گردانند.

  موضوعات مرتبط: گرافیک نقاشی,

برچسب ها : گرافیک،نقاشی،دیواری،تهران،روانشناسان,

[ 8 آذر 1396 ] [ 14:47 ] [ صبا ]

گرافیک دینی چیست؟
گرافیک مذهبی نوعی گرافیک آیینی است و آن را باید شاخه‌ای از هنرهای آیینی دانست، پوستر یکی از شاخه‌های گرافیک به شمار می‌رود و پوستر مذهبی مهم‌ترین بخش گرافیک است.
چه تفاوتی بین پوستر مذهبی و گرافیک دینی وجود دارد؟
پوستر تلفیقی از تصویر و نوشتار است و انتقال پیام بزرگترین وظیفه آن است. وقتی پیام منتقل شده دینی باشد به آن پوستر مذهبی می‌گویند. تعریف دیگری که از پوستر مذهبی می‌توان داشت این است که احتمالا وابسته به آئین‌های مذهبی است. یعنی اعیاد و عزاداری‌ها به طور کلی مراسم‌های مذهبی دلیل اصلی برای وجود پوستر مذهبی است.
چه شاخصه‌هایی برای طراحی پوستر مذهبی لازم است؟
ایمان در فضای گرافیک مذهبی از اهمیت بسیاری برخوردار است البته که از اهمیت تسلط به مبانی سواد بصری و علم گرافیک نمی‌توان گذشت. چه بسیار مفاهیم مثبت که در طرحی ضعیف ارائه شوند و تأثیر گذار نباشند. اعتقاد قلبی در فضای پوستر مذهبی می‌تواند انرژی بی‌پایان برای خلق پوستر مذهبی باشد.
مهم‌ترین فاکتور برای طراحی پوستر مذهبی توسط هنرمندان چیست؟
اگر هنرمند اهل ایده‌پردازی و تفکر باشد، می‌تواند زوایای جدیدی را ببیند و خلق کند. لذا اگر آدم دغدغه‌مندی در حوزه دین باشد، با تخصصی که دارد می‌تواند کاری را طراحی ‌کند که تأثیر بسیاری بر افراد بگذارد. اگر طراح گرافیک اهل مطالعه باشد و هویت قلبی و اعتقادی داشته باشد، قاعدتا می‌تواند با دغدغه بهتری سراغ طراحی پوستر مذهبی برود.
خلأهایی که در حوزه گرافیک دینی به ویژه طراحی پوستر مذهبی وجود دارد، چیست؟
کارهایی که ما در این حوزه می‌بینیم را شاید بتوان به دو بخش جشنواره‌ای و غیر جشنواره‌ای در بازار تقسیم کرد. ضعف‌های این عرصه در بخش غیر جشنواره‌ای و هیئت‌ها بیشتر خود را نشان می‌دهد. ما در فضای بیرون و جایی که پوستر باید وظیفه اصلی خود را نشان دهد دچار چالش هستیم و آن ناهماهنگی بین سفارش دهنده و طراح است. خواستی که سفارش دهنده از پوستر دارد با ایده‌ای که در ذهن طراح وجود دارد، در نهایت منجر به یک اثر گرافیکی خوب نمی‌شود.
برای طراحی پوستر مذهبی سفارش دهنده بیشتر بر روی چه چیزی تأکید دارد؟
شاید برای سفارش دهنده، عنصر اصلی پوستر را متن تشکیل دهد اما در ذهن طراح، ایده و مفهوم از اهمیت بسیاری برخوردار باشد. بخش اعظم کارهایی که در خیابان و سطح شهر می‌بینیم، بیشتر به تراکت شبیه هستند که متن‌ها بیشتر خود را نشان می‌دهند و این با پوستر مذهبی خوب که در ذهن هنرمند شکل گرفته، تفاوت بسیاری دارد.
جشنواره‌های طراحی پوستر را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
نکته‌ای که تقریبا در تمام جشنواره‌ها مشترک است، این است که آن اثر فقط مختص جشنواره و نمایشگاه طراحی شده و خیلی از کارها را شاید نتوان به مردم فهماند و برای درک مردم عادی و جذب آنها برای حضور در هیئت سنگین باشد. در هر حال برگزاری مسابقات برای ایجاد رقابت همیشه مثمر ثمر بوده، حال اگر این رقابت در حوزه دین باشد، می‌تواند به دین و هنر کمک کند و موجب ارتقا سطح هنرمند شود.
در خصوص پوستر هیئت برای‌مان توضیح دهید؟
پوستر هیئت مثل یک ویترین عمل می‌کند زیرا هویت هیئت در پوستر تأثیرگذار است. باید همانطور که به وجود یک سخنران خوب در هیئت اهمیت می‌دهیم به خلق یک پوستر خوب در هیئت‌ها نیز اهمیت بدهیم، زیرا پوستر خوب می‌تواند موجب جذب مستمع باشد.
چه اشکالاتی در طراحی پوسترهای مذهبی و عاشورایی وارد است؟
به نظر من کارها از سطح کیفی بهتری برخوردار شده است. وجود کارگاه‌ها و آموزش‌هایی برای خلق استاندارد طراحی پوستر مذهبی نیز می‌تواند اتفاق خوبی در این عرصه باشد.
در خصوص انواع پوستر برای‌مان توضیح دهید؟
ما دو گونه پوستر داریم. پوسترهای مفهومی و عاشورایی، پوسترهایی که به اعلان بیشتر شبیه هستند. شاید مقایسه این دو در یک رقابت صحیح نباشد چون وظیفه این دو متفاوت است. بعضی از این کارها را فقط می‌توان در نگارخانه یا از فاصله خیلی کم به صورت تابلو نمایش داد و فرد می‌تواند با ایستادن در مقابل آن، با کمی تفکر مفهوم آن را درک کند و بعضی دیگر برای چاپ بنر و بیلبورد گویایی خاصی دارند و انتقال اطلاعات نوشتاری وظیفه آنها است.
آیا می‌توان بر طرح‌های مذهبی که فقط مربوط به هیئت هستند نیز مفهوم پوستر مذهبی گذاشت؟
پوستر هیئت نیز بخشی از پوستر مذهبی است معمولا آن چیزی که بیشتر در پوسترهای هیئت رواج دارد، اهمیت نوشتار است به نوعی که بیشتر پوسترها تراکت‌گونه هستند. اگر بتوانیم بجایی برسیم که تصویر در پوستر، غالب بر نوشتار باشد یا به گونه‌ای که نوشتار در پوستر اهمیت بصری پیدا کند، به پوستر مذهبی نزدیکتر شده‌ایم. آن چیزی که در ذهن مردم از پوستر هیئت است همان تراکت‌های پر از نوشته است و آن چیزی که از پوستر مذهبی در ذهن مردم است نقاشی‌های تمثال‌های ائمه(ع) است.
چگونه می‌توان دید مردم را در این زمینه تغییر داد؟
تلاش برای تغییر در دید مردم که بخشی از آن انجام شده برای خودنمایی پوسترهای تایپوگرافی و خودنمایی حروف در پوسترها بر عهده هنرمندان گرافیک است. در هیئت‌های قدیم استفاده از علم و پرچم و کتل و کتبیه با استفاده از چاپ و گلدوزی، بخشی از هنر گرافیک در هیئت بوده و تغییر ذائقه و حتی به روز کردن آنها به عهده هنرمندان گرافیک است به طوری که آنقدر قوی کار شود تا مسئولان هیئت‌ها برای استفاده از پوستر مذهبی هم به عنوان اعلان و هم به عنوان تزئینات متقاعد شوند.
حلقه مفقوده در طراحی پوسترهای مذهبی چیست؟
مفهوم باید در این طرح‌ها اهمیت بیشتری پیدا کند. به نظر من باید اعلان را از موضوع و محتوا جدا کرد. اگر به دنبال منتقل کردن مفهومی خاص هستیم باید پوستر مستقلی تولید کنیم. در پوسترهایی که به عنوان اعلان طراحی می‌شوند اهمیت بیشتری به محتوا بدهیم. و این اقدام شاید کمی نیاز به زمان داشته باشد. اما ممکن است.
برای آنکه مخاطب ما از طراحی پوستر مذهبی اثر بگیرد باید چه کار کنیم؟
باید تحقیق و مطالعه صورت بگیرد، می‌توان در این زمینه نیز به مطالعه ادیان مختلف هم پرداخت. البته نگاهی هم باید به گذشته خود بی‌اندازیم که مثلا تعزیه‌خوان‌ها چگونه مردم را جذب می‌کردند. هدف از خلق یک اثر مذهبی باید خوب کردن حال مردم و تأثیرگذاری بر آنها باشد و در نهایت این هنر به دین کمک کند.
سیر تحول طرح‌های مذهبی قبل از انقلاب و بعد از انقلاب چگونه بوده است؟
گرافیک با انقلاب اسلامی شکوفاتر شد. گرافیک قبل از انقلاب، بیشتر تجاری بوده و نهایتا در سینماها و تئاترها کاربرد داشته است و کارایی آن در زندگی مردم مذهبی کمتر بوده است. با انقلاب فضای پوستر و گرافیت علنی‌تر شد و دوران دفاع مقدس نیز به صورت جدی‌تر پیش رفت. بعد از جنگ نیز کار فرهنگی و مذهبی بیشتر حالت سازمانی به خود گرفت.
در سال‌های اخیر رشد این هنر چگونه بوده است؟
در سال‌های اخیر جشنواره‌های مذهبی رونق خاصی به فضای پوسترهای مذهبی داده‌اند و با بالاتر رفتن سواد بصری مردم، اخیرا تحولی هم در هیئت‌های مذهبی به وجود آمده که بسیار امیدوارکننده است. 
 

  موضوعات مرتبط: گرافیک مذهبی,

برچسب ها : گرافیک،دینی،مذهبی،آیین،شاخه,

[ 26 آذر 1396 ] [ 14:47 ] [ صبا ]


امروزه گرافیك بعنوان یكی از مهمترین عوامل تبلیغ، پیام رسانی و نشر دانش سیاسی، اجتماعی و فرهنگی می باشد و در جوامع پیشرفته از مهمترین اركان تشكیل دهنده یك زندگی اجتماعی است. طراحی گرافیك در اعلان های تبلیغاتی و تجاری تلویزیون، سینما، بسته بندی كالاها، علائم راهنمایی و رانندگی، ویترین مغازه ها، تزیین خیابانی و مکان عمومی نظیر هتل ها، فرودگاهها و مترو ها، رستوران ها و پارك ها، فروشگاه ها و اماكن مختلف ورزشی هنری و فرهنگی، نوشته ها و تبلیغات بدنه ساختمان ها و وسایل نقلیه مثل اتوبوس ها، ترن ها و هواپیماها بیل بردها و گرافیك در ابعاد بزرگ و نقاشی دیواری، پیكتو گرام ها و علائم نمادین، نقش عمده ای دارد.
گرافیك محیطی به عنوان یكی از شاخه های گرافیك در رسیدن به اهداف بالا نقش بسزائی دارد، و بخش عمده ای از فعالیت های تبلیغاتی و تجاری را در بر می گیرد. محیط اطراف ما خانه ای كه در آن زندگی می كنیم خیابانی كه درآن تردد می كنیم فضای سبزی كه درآن قدم می زنیم، پاركی كه برای تفریح به آنجا می رویم، همه نیاز به برقراری روابط منطقی فرمی و روابط سازمان بندی دقیق بر مبنای اصول و مبانی بیان بصری دارند.سان به واسطه گرافیك محیطی با محیط پیرامون خود سخن می گوید، و با دیگران ارتباط برقرار می كند. گرافیك محیطی در ایجاد فضایی مطلوب و دلنشین برای افراد جامعه نقش موثردارد.
محیط مناسب یعنی فضایی كه بشر در آن بتواند فارغ از فشارهای ناخواسته روانی رشد كرده و شكوفا شود و این از خواسته های عقلانی و منطقی هر جامعه است. گرافیك محیط زیبایی بصری و نظم و هماهنگی مطلوب فضا است.
مقصود از تمام طرح های گرافیكی برای محیط داخلی و خارجی - ایجاد فضایی برای زندگی پر نشاط و سالم و قانع كننده است گرافیك محیطی را می توان به دو گونه گرافیك محیطی دو بعدی یامسطح و سه بعدی یا حجمی تقسیم كرد.مشخص كردن یك مكان از مكانی دیگر، زیبا سازی، نظم و انسجام بخشیدن به فضای شهری و گسترش حیطه فعالیت هنر گرافیك، از اهداف گرافیك محیطی به شمار می رود.

گرافیك محیطی می تواند جنببه های مختلفی داشته باشد:
جنبه اطلاع رسانی و یاحالت تاكید و یا هشدار نسبت به موضوعی داشته باشد.

  موضوعات مرتبط: گرافیک محیطی,

برچسب ها : گرافیک،محیطی،فرهنگی،اجتماعی،داخلی,

[ 4 آبان 1396 ] [ 14:48 ] [ صبا ]



رشته گرافیک کامپیوتر از مجموعه رشته های مهارتی شاخه کاردانش است که مبتنی بر طراحی آثار گرافیکی در زمینه های پوستر ، نشانه لوگو ، بروشور ، تصویر سازی کتب و نشریات ، طراحی جلد کتاب ، بسته بندی ، جلد CD ، آگهی های تبلیغاتی روزنامه ای ، طراحی بیلبوردهای شهری ، طراحی گرافیکی صفحات وب ، کارت ویزیت ، اوراق اداری و … می باشند.
این رشته بر اساس استفاده از بسته های رایانه ای و نرم افزارهای گرافیکی به عنوان ابزار اصلی اجرای طرح ، پایه ریزی گشته است.
هنرجو در طی 2 سال آموزش مهارت های پایه در بخش های مبانی هنرهای تجسمی ، گرافیک ، مبانی کامپیوتر و نرم افزارهای گرافیکی و طی دوره های مختلف کسب مهارت در طراحی و اجرای  آثار گرافیکی و فارغ التحصیلی در این رشته آماده ورود به بازار کار می شود.

توانایی و مهارتهای لازم جهت ورود به رشته
از ویژگیهای لازم جهت تحصیل در این رشته می توان به موارد زیر اشاره کرد :
علاقه و استعداد هنری
هوش و استعداد تحصیلی در حد متوسط
توانایی جسمی در انجام کارهای عملی

نوع مهارتهای فنی که هنرجویان در طول دوره آموزش می بینند ( نقش و توانایی فارغ التحصیلان )
هنرجویان در طی دوره تحصیل در مهارتهای زیر آموزش علمی و عملی می بینند :
آموزش و کسب مهارت در بکارگیری سیستم های رایانه ای در درس  کاربر رایانه
آموزش و مبانی هنرهای تجسمی سیاه و سفید و رنگی
آموزش و کسب مهرات در بکارگیری رایانه در بخش اینترنت و تایپ رایانه
آموزش و کسب مهرات در بخش خط در گرافیک و صفحه آرایی
آموزش و کسب مهرات در استفاده از نرم آفزارهای گرافیکی کورل و فوتوشاپ

شرایط و  نحوه ادامه تحصیل هنرجویان پس از اخذ مدرک دیپلم از هنرستان می توانند با شرکت در آزمون و یا به صورت پودمانی و با احتساب شرط معدل در نقطع کادانی آموزشکده های علمی کاربردی ادامه تحصیل دهند.
همچنین فارغ التحصیلان شاخه کاردانش می توانند پس از طی دوره پیش دانشگاهی در آزمون ورودی مقطع کارشناسی نیز شرکت کنند.

آینده شغلی و بازار کار
فارغ التحصیلان رشته گرافیک امکان اشتغال در بازار در کلیه زمینه های رشته گرافیک از جمله طراحی و اجرا کاری ، صفحه آرایی کتب و نشریات ، طراحی کتاب کودک ، بسته بندی محصولان ، طراحی تبلیغاتی و تجارتی و …. را دارند.
 

  موضوعات مرتبط: گرافیک رایانه ای,

برچسب ها : گرافیک،معرفی،رایانه،کامپیوتر،رشته,

[ 29 دی 1396 ] [ 14:49 ] [ صبا ]

 یا علم تلفیق حرکت و صوت در رسانه های امروزی به جائی رسیده
که امروزه با برخورداری از حرکت تصاویر ثابت نقشه بیتی و برداری و Sound Effects
به آن ها می توان آثار بدیعی را خلق کرد که بی نظیرند و در نهایت منجر به تولید
تبلیغات کوتاه تلویزیونی و اینترنتی می شوند.
موشن گرافیک



موشن گرافیک
توجه داشته باشیم که این گونه محصولات از نظر زمان معمولا در حدود ۱۰ ثانیه می باشند.
Motion Graphic که در حال حاضر یکی از پر طرفدارترین رشته هنر دیجیتال میباشد
علم استانداردی است که بصورت حرفه ای در بر گیرنده نرم افزارهای زیر است:
موشن گرافیک

موشن گرافیک
۱- Adobe After Effects
۲- Adobe Premier
۳- Autodesk Combustion
۴- Autodesk Maya or 3DS Max
۵- Apple Motion 3
۶- Final Cut pro
۷- Avid Xpress
این ها نرم افزارهای استاندارد شغل گرافیک متحرک یا Motion Graphic می باشند.
motion graphics

motion graphics
در مثالی ساده تر اینگونه بیان کنم که در گرافیک متحرک ابتدا باید یک طرح گرافیکی
کامل را بصورت پایا (Still Image) در نرم افزارهای طراحی مانند Illustrator یا Photoshop
در لایه های مجزا طراحی کرده و سپس آنها را با همان پسوند یا Format اصلی
خودشان (*.Ai یا *.Psd)  ذخیره یا save کرده و سپس آنرا مستقیما وارد
نرم افزارهائی چون After Effects یا Apple Motion  میکنیم
تا بتوانیم انها را در TimeLine خروجی نهائی انیمیشن Render کنیم.
در حالی که موشن گرافیک باید ویژگی روایتگری داشته باشد یعنی اینکه ممکن هست الزاما شما داستانی را نداشته باشید
اما در نهایت یک پیامی توسط گرافیک ها وحرکت های مختلف به بیننده انتقال میدهید.
البته در برخی نوشته ها مرز بین موشن گرافیک و انیمیشن رو مبهم ذکر کردند و از کلمه Blury برای آن استفاده کرده اند و شاید بتوان گفت شباهت های بسیار زیادی هم به هم دارند
اما موشن گرافیک هنری است که میتوان گفت همه هنرها را شامل میشود.
اگر که تمایل به عضویت در انجمن طراحان گرافیک متحرک ( موشن گرافیک ) دارید
میتوانید از طریق فرم تماس با ما درخواست را ارسال کنند تا مراحل کار انجام شود
AIGA یکی از فعالترین انجمن های طراحی در این حوزه است

  موضوعات مرتبط: گرافیک حرکت,

برچسب ها : گرافیک،حرکتی،موشن،معرفی،دیجیتال,

[ 28 شهريور 1396 ] [ 14:49 ] [ صبا ]
صفحه قبل 1 2 3 صفحه بعد
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

آرشيو مطالب
امکانات وب